Vložil: | Jit |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Valašský škvarkový štrúdl:
200 g hladké mouky
| 200 g umletých škvarků
| 1 vejce
| špetka soli
| 20 g droždí
| 4 lžíce mléka
| 80 g moučkového cukru
| 1 lžička skořice
| strouhaná kůra z 1 citronu nebo pomeranč
| Na náplň:
| jablka
| cukr
| skořice
| hrozinky
| vejce na potření
Postup přípravy receptu Valašský škvarkový štrúdl:
Vzešlým kváskem zaděláme z uvedených surovin těsto. To přeložíme, vyválíme jako listové a necháme 1 hodinu odpočinout na vále. Pak je na alobalu nebo pečícím papíru vyválíme, po celé délce dáme doprostřed nádivku z nakrájených jablek, cukru, skořice a hrozinek. Z obou stran těsto k sobě přiložíme. Propícháme vidličkou, potřeme vajíčkem a upečeme.
Fotky receptu Valašský škvarkový štrúdl:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!