500 g vepřové pečeně
| 100 g uzené slaniny
| 2 ks cibule
| voda na podlévání
| 1 hrst chilli papriček
| 1 hrst hřebíčku
| olej
| provensálské koření
| sůl
| 1 kostka Maggi št'ávy k vepřovému masu
| 2 dcl rumu
Postup přípravy receptu Vánoční večeře:
Maso omyjeme. Na povrchu masa uděláme mřížky a osolíme. Mezi mřížky napícháme hřebíček a chilli papričky. Maso vložíme do pekáče, polijeme rumem a posypeme kořením. Necháme 12 hodin v chladu odležet.
Do pekáče přidáme slaninu a cibuli, maso podlijeme Maggi štávou k vepřovému masu a pokapeme olejem.
Pekáč překryjeme alobalem a pečeme 40 minut.
Příloha : Vařené brambory.
Fotky receptu Vánoční večeře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!