Použité suroviny receptu Vařená zelenina se sýrovou omáčkou:
2 čekankové puky
| 200 g řapíkatého celeru
| 200 g čerstvého fenyklu
| 200 g mrkve
| 100 g strouhaného sýra
| 50 g nivy
| 2 dl smetany
| sůl
| bílý pepř
| nové koření
| bazalka
| řeřicha
Postup přípravy receptu Vařená zelenina se sýrovou omáčkou:
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a dáme vařit do páry. Na páru použijeme osolenou vodu s novým kořením a čerstvou bazalku. Vaříme asi 20-30 minut podle velikosti zeleniny. Omáčku si připravíme ze strouhaného sýra, nivy a smetany, kterou vaříme do potřebné hustoty a dochutíme solí a bílým pepřem. Nakonec zeleninu dáme na talíř, zalijeme omáčkou a posypeme čerstvou řeřichou.
Fotky receptu Vařená zelenina se sýrovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!