Použité suroviny receptu Velikonoční babiččin věnec :
300-400 g hladké mouky
| 3 ks žloutky
| 50 g cukru
| 1 sáček sušené droždí
| 100 g másla
| 1 balení rozinek
| 1 dcl vlažného mléka
| 1 ks rozšlehaný žloutek na potření
| mouka na vál
| rumové aroma
| trocha citr.kůry
Postup přípravy receptu Velikonoční babiččin věnec :
Mouku promícháme s droždím a změklým máslem a potom smíchám s ostatními surovinami - žloutky, cukrem, rozinkami, mlékem. Přidáme pár kapek rumového aroma a trošku citrónové kůry. Propracujeme na těsto a necháme vykynout. Rozdělíme na dva velké díly a jeden malý. Větší části spleteme, konce přitiskneme k sobě. Z menšího dílu vytvoříme čtyři tenčí válečky. Z každého uděláme uzel a všechny přitiskneme na hotový věnec. Věnec potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a pečeme při 180°C.
Fotky receptu Velikonoční babiččin věnec :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!