Vložil: | admin |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 160 |
|
|
Použité suroviny receptu Velikonoční beránek - biskupský:
5 ks vejce
| 150 g moučkový cukr
| 150 g hrubá mouka
| 3 lžíčky prášek do pečiva
| 250 g mandle, ořechy, kandované ovoce,
| rozinky, čokoláda podle chuti
| 2 lžíce máslo
| citrónová kůra
Postup přípravy receptu Velikonoční beránek - biskupský:
Všechno ovoce, mandle nebo ořechy a čokoládu pokrájíme na drobno, dáme na misku, posypeme dvěma lžícemi hrubé mouky a zamícháme, aby směs při pečení nesedla na dno. Žloutky umícháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, pokrájenou směs, trochu strouhané citrónové kůry, zlehka přimícháme tuhý bílkový sníh a nakonec za stálého míchání přidáme rozpuštěné vlahé máslo. Těsto potom nalijeme do vymaštěné, hrubou moukou vysypané formy beránka a dáme péct do mírně vyhřáté trouby asi na půl hodiny. Špejlí zkoušíme, jestli se těsto ještě lepí.
Upečeného velikonočního beránka vyklopíme, necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Můžeme také polít čokoládovou polevou.
Fotky receptu Velikonoční beránek - biskupský:
Fotky vložil: hlouskova,kacice