Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Velikonoční cop:
750g hladké mouky
| 100g tuku na pečení
| cca 3.5 dl mléka,
| 42g droždí,
| 2 PL cukru
| 2 PL medu
| 1 vejce,
| 1 žloutek,
| 1 KL strouhané citrónové kůry
| špetka soli,
| několik obarvených vyfouklých vajíček,
| vejce na potření
| mouka na vál,
| tuk na plechu
Postup přípravy receptu Velikonoční cop:
Droždí rozmícháme s cukrem v části vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme rozpuštěný tuk na pečení, med, vejce, žloutek, sůl, citrónovou kůru a vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě dobře vykynout. Pak je rozdělíme na 4 díly, tři z nich postupně rozválíme na pomoučeném válu na dlouhé obdélníky, každý poklademe jinou náplní a po délce stočíme do pevných roliček. Spleteme z nich cop a přeložíme na ho na vymazaný plech. Z posledního dílu vyválíme dva válečky, které spleteme, položíme na upletený cop a mezi spoje vmáčkneme obarvená vajíčka. Necháme ještě chvíli kynout, pak cop potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v dobře vyhřáté troubě.
Poznámka:
42 g droždí je jedna zabalená kostka. Nemáte-li čerstvé droždí, můžete použít 21 g sušeného.
Fotky receptu Velikonoční cop:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!