Postup přípravy receptu Velikonoční minibochánky:
V míse utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr, špetku soli, droždí, prosátou mouku a přilijeme smetanu. Těsto pořádně vypracujeme. Necháme v teple vykynout nejméně 1 hodinu. Kousek těsta si necháme stranou, vyválíme na tenkou placku a nakrájíme tenké proužky na převázání. Do vykynutého těsta zapracujeme namočené rozinky a rozkrájíme ho na malé stejné kousky, z kterých vytvarujeme malé bochánky. Necháme je znovu vykynout na plechu s peč. papírem, nařízneme je do kříže a potřeme vejcem. Zářezy překryjeme proužky těsta. 4. Pečeme při 170 stupních přibližně 20-25 minut dozlatova, doba pečení záleží na velikosti bochánků.