Vložil: | delli |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 95 min |
Hodnocení: |
![4.55/10, hlasovalo 11 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.55/10, hlasovalo 11 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.55/10, hlasovalo 11 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.55/10, hlasovalo 11 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.55/10, hlasovalo 11 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![4.55/10, hlasovalo 11 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.55/10, hlasovalo 11 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.55/10, hlasovalo 11 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.55/10, hlasovalo 11 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Velikonoční nádivka podle Xenie:
10 rohlíků, nakrájených nadrobno
| 7 vajec
| 200 ml polotučného mléka
| sůl,pepř
| muškátový oříšek
| 350 g uzeného bůčku
| 1-2 lžíce sádla
| 1-2 hrsti mladých kopřiv, nasekaných a propláchnutých
| 1 lžíce pažitky, nasekané
| 1 lžíce petrželky, nasekané
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 1 větší lžíce másla
Postup přípravy receptu Velikonoční nádivka podle Xenie:
Rohlíky nasypte do větší mísy. Vajíčka důkladně našlehejte v mléce, přidejte k nim sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Směs přelijte na rohlíky a nechte je nasát. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ale ani hustá.
Bůček povařte, nechte vychladnout a pak ho nakrájejte na kostky. V pánvi rozpalte sádlo a bůček na něm opečte. Znovu nechte vychladnout a pak přidejte k rohlíkům a vajíčkům. Promíchejte, přisypte kopřivy, pažitku a petrželku. Ochutnejte, případně dosolte; vmíchejte prášek do pečiva.
V plechu nebo větším pekáčku rozpusťte máslo, rozetřete ho po dně i po stěnách a pak rozprostřete nádivku. Troubu předehřejte na 200 °C a pečte nádivku dozlatova.
Fotky receptu Velikonoční nádivka podle Xenie:
Fotky vložil: Olča4