Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Velikonoční skopová roláda s klobásou:
750 g skopového plecka bez kosti
| 200 g klobásy
| 40 g anglické slaniny
| 5 stroužků česneku
| 2 lžíce sekané pažitky a petrželové natě
| 2 velké cibule
| dle chuti: mletý pepř a sůl
| trochu: šafránu
| dle chuti: římský kmín
| malinko: tymiánu
| dle potřeby: vývar z kostí
| dle potřeby: sádlo na vymaštění pekáče
Postup přípravy receptu Velikonoční skopová roláda s klobásou:
Z plecka upravíme tenký a široký plát, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nadrobno pokrájenou cibulí a římským kmínem. Posypeme pažitkovou a petrželovou natí a na kolečka nakrájenou klobásou. Zakryjeme tenkými plátky anglické slaniny. Zavineme a roládu svážeme potravinářským motouzem.
Vložíme do vymaštěného pekáče sádlem, roládu potřeme česnekem jemně utřeným se solí, posypeme malinkato tymiánem a šafránem. Podlijeme vývarem z kostí a ve vyhřáté troubě upečeme z počátku pod pokličkou za občasného přelévání šťávou a podlévání vývarem.
Fotky receptu Velikonoční skopová roláda s klobásou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!