Postup přípravy receptu Velikonoční šunková nádivka s kopřivami :
Veku nakrájíme na kostičky, pokapeme mlékem a necháme ho vsáknout.
Oddělíme žloutky od bílků. Mezitím opereme kopřivy, spaříme je ve vroucí vodě, scedíme a necháme okapat.
Šunku nakrájíme na nudličky, spařené kopřivy posekáme a společně s najemno pokrájenou cibulí orestujeme na másle. Tuto směs přidáme spolu s nasekanou petrželkou, zbytkem mléka a žloutky ke zvlhčené vece.
Promícháme, osolíme a okořeníme pepřem, muškátovým květem a utřeným nebo prolisovaným česnekem.
Nakonec ušleháme z bílků pevný sníh, který opatrně vmícháme do nádivky. Zapékací misku vymažeme sádlem, vysypeme moukou a naplníme připravenou nádivkou.
Pečeme v předehřáté troubě při mírné teplotě asi 35 - 40 minut dozlatova. Nádivku podáváme teplou, ozdobenou kousky zeleniny, popřípadě dílky vařeného vejce.