Postup přípravy receptu Velikonoční tvarohový mazanec:
To je předpis na dva mazance.
Změklé máslo nebo Heru a cukr utřeme v míse, přidáme celá vejce a ušleháme metličkami. Přidáme ostatní suroviny i rozinky, které je dobré předem na hodinku namočit do rumu. Těsto, které se nelepí přendáme na vál, podsypeme a ještě zpracujeme. Uděláme dva mazance, dáme na plech s pečícím papírem, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi. Troubu kterou jsme předehřívali na 180 st. snížíme na 160 st. a dáme péct. Pečeme cca 45 min. Mazanec trochu popraská a tak asi po patnácti minutách ty praskliny potřu vejcem a ještě dosypu mandlemi. Asi po třiceti minutách mazanec přikryji alobalem a nechám péct jenom vršek. Než ho vyndáme zkusíme špejlí, jestli se těsto nelepí. I když mazanec nemá tak hladký povrch jako kynutý, tak rodinka tvrdí, že je LEPŠÍ než kynutý. Tak ať se Vám povede a chutná.