Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Velikonoční židovský koláč:
300 g polohrubé mouky
| 150 g tuku
| 1 vejce
| 70 g moučkového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 1 prášek do pečiva
| 1/2 lžičky skořice
| náplň: marmeláda nebo měkký tvaroh ochucený cukrem, žloutky, rozinkami a citrónovou kůrou
| na ozdobu: ořechy nebo mandle
Postup přípravy receptu Velikonoční židovský koláč:
Z přísad vypracujeme hladké těsto, přikryjeme ho alobalem nebo mikrotenovým sáčkem, vložíme do chladničky a necháme aspoň půl hodiny odpočinout. Pak ho vyválíme, koláčovou formu vymastíme tukem a vysypeme strouhankou, částí těsta formu vyložíme, potřeme marmeládou nebo ochuceným tvarohem, nebo část těsta potřeme marmeládou a část tvarohem. Ze zbytku těsta vyválíme tenké válečky, z nichž uděláme mřížky, vzniklá okýnka ozdobíme dílky ořechů nebo spařenými a sloupnutými mandlemi. Upečeme v předehřáté troubě. Po vychladnutí nakrájíme na výseče a pocukrujeme vanilkovým cukrem.
Fotky receptu Velikonoční židovský koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!