Použité suroviny receptu Věnečky z odpalovaného těsta:
1/4 l vody
| 10 dkg Hery
| 1/4 lžičky soli
| 20 dkg polohrubé mouky
| 3 větší vejce
Postup přípravy receptu Věnečky z odpalovaného těsta:
Heru rozpustíme ve vodě, přidáme sůl a mouku. Zahříváme a mícháme až se těsto bude hezky odlepovat ode dna. Těsto dáme vychladnout. Do úplně vychladlého těsta zašleháme postupně vejce, až nám vznikne hmota, která určitě nesmí téct. Věnečky nastříkáme, tak že uděláme dvě kolečka na sebe na pečící papír a dáme do trouby PŘEDEHŘÁTÉ na 200 st. Troubu neotvíráme 8 minut. Věnečky krásně naskočí a potom můžeme ( když nám nestejnoměrně peče trouba) plech otočit. Snížíme také teplotu na 180 st. a dopečeme do červena. Těsto vyjde na dva plechy. Krájíme ještě teplé.