500 g hladké mouky
| 25 g droždí
| 250 ml nléka
| sůl
| 2 lžíce pískového cukru
| 80 g másla
| 200g měkkého tvarohu ochuceného cukrem
| 50 g švestková povidla
| 50 g nastrouhaného tvrdého tvarohu
Postup přípravy receptu Venkovské vdolky:
Mouku prosijeme a uprostřed utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr trochu vlažného mléka a necháme vykynout. Po vykynutí vmícháme zbylé mléko, rozehřátý tuk, sůl a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Z těsta vykrajujeme lžíci namočenou v mouce kousky těsta a rukou je zakulatíme na bochánek. Bochánky zploštíme a přeneseme na vymazaný plech. Necháme ještě krátce kynout, potřeme rozehřátým tukem a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Upečené vdolky potřeme ochuceným tvarohem nebo povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem.
Fotky receptu Venkovské vdolky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!