Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová kotleta suey :
MARINÁDA:
| 15 ml (1 lžíce) vody
| 2,5 ml (1/2 lžičky) jedlé sody
| 10 ml (2 lžičky) tmavé sójové omáčky
| 220 g vepřového filé nakrájeného na plátky 5 cm velké
| 45 ml (3 lžíce) rozpáleného oleje nebo oleje na smažení
| 1 oloupaná cibule nakrájená na kousky
| 1 oloupaný stroužek česneku nakrájený na plátky
| 25 g bambusových výhonků nakrájených na plátky
| 170 g sójových výhonků
| KOŘENÍ:
| špetka soli
| špetka čerstvě mletého černého pepře
| špetka Glutasolu
| 45 ml (3 lžíce) světlé sójové omáčky
| 5 ml (1 lžička) cukru
| 5 ml (1 lžička)5 ml (1 lžička) kukuřičného kukuřičného škrobu
| OMÁČKA:
| 5 ml (1 lžička) kukuřičného škrobu
| 15 ml (1 lžíce) vody
Postup přípravy receptu Vepřová kotleta suey :
Marinovací přísady smícháme dohromady. Přidáme vepřové maso a necháme je 15 minut marinovat. Osušíme je a marinádu vylijeme. Ve woku zahřejeme olej a maso smažíme za stálého míchání 2-3 minuty. Vyjmeme je, do woku vložíme cibuli, česnek a bambusové výhonky, které mícháme a smažíme 1-2 minuty. Přidáme výhonky sóje, mícháme je a smažíme 2 minuty. Přendáme je na mísu a přidáme směs kořenicích přísad. Necháme stát 10 minut. Do woku vložíme nazpět vepřové maso a zeleninu. Pozvolna uvedeme do varu a mícháme, až omáčka zhoustne. Ihned podáváme.
Fotky receptu Vepřová kotleta suey :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!