Vložil: | krajka11 |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 28 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová kýta s hrachem, kroupami a pórkem:
4 plátky vepř. kýty
| 5 str. česneku
| 1 cibule velká
| 200 g žlutého jrachu
| 150 g ječných krup
| 1/2 pórku
| sůl a olej
| zálivka
| 3 lžíce sójové omáčky
| 1 lžička worchestru
| 250 ml vývaru
| 100 ml bílého vína
| 1 lžíce solamylu
Postup přípravy receptu Vepřová kýta s hrachem, kroupami a pórkem:
Maso naklepeme a nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme. Cibuli a pórek nakrájíme na proužky. Hrách a kroupy uvaříme doměkka a necháme okapat.
Z masového vývaru, vína, sójové, worchestrové omáčky a škrobové moučky si připravíme zálivku.
V pánvi na oleji orestujeme nudličky masa, přidáme cibuli, pórek a česnek. Mícháme na ohni, dokud zelenina nezkřehne. Potom vše za stálého míchání zalijeme připravenou zálivkou. Nakonec přidáme uvařené kroupy a hrách. Osolíme.
Fotky receptu Vepřová kýta s hrachem, kroupami a pórkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!