Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová kýta s okurkami a kapary:
500 g vepř. kýty
| 1 lžička petrželky
| 1 lžička cibule
| 1 lžíce oleje
| sůl
| pepř
| 2 steril okurky
| 1 lžíce kaparů
| 250 ml silného bujonu
| 100 g zakys. smetany
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 lžička hořčice
Postup přípravy receptu Vepřová kýta s okurkami a kapary:
Petrželku smícháme a cibuli. Maso podélně nakrojíme. Vevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Kapsu naplníme petrželkovou směsí a připevníme párátky.
Olej zahřejeme na pánvi a maso opečeme ze všech stran. Opékáme přikryté pokličkou na středním plameni 20 minut.
Kapary a okurky nakrájíme najemno. Maso vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a dáme stranou. Výpek zalijeme masovým bujonem a za stálého míchání povaříme. Přidáme zbytek petrželkové směsi, okurky a kapary. Přidáme smíchanou smetanu, mouku a hořčici a omáčku vaříme 5 minut. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.
Fotky receptu Vepřová kýta s okurkami a kapary:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!