Použité suroviny receptu Vepřová panenka se slaninou a bruusinkami:
100 g angl. slaniny /plátky/
| 400 g vepř. panenky
| omáčka
| 200 ml zelen. bujónu
| 1 lžíce másla
| 4 lžíce brusink. džemu
| sůl
| tymián
| pepř
Postup přípravy receptu Vepřová panenka se slaninou a bruusinkami:
Z masa si nakrájíme medailonky o síle asi 2 cm. Medailonky opepříme a posypeme sušeným tymiánem, následně je obalíme do plátku slaniny a spíchneme párátkem.
Medailonky nasucho opečeme z každé strany asi 2 minuty na celokovové pánvi. Pak je vložíme do horkovzdušné trouby a pečeme při 160 °C asi 5 minut.
Maso z pánve vyndáme a přeneseme do kameninové misky a přikryjeme. Výpek znovu zahřejeme na sporáku, přidáme brusinky, bujon, podle chutí dosolíme, opepříme a přidáme tymián. Krátce povaříme. Těsně před koncem zjemníme omáčku lžící másla.
Fotky receptu Vepřová panenka se slaninou a bruusinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!