Použité suroviny receptu Vepřová pečeně se švestkami a kešu:
1 kg vepř, pečeně
| 400 g sušených švestek
| pepř a sůl
| solamyl
| 1/2 l vývaru
| 2 lžíce másla
| 50 g kešu
Postup přípravy receptu Vepřová pečeně se švestkami a kešu:
Sušené švestky přibližně 2 minuty povaříme.
Necháme je ve vodě vychladnout.
Pečeni po celé délce nařízneme do hloubky. Pořádně ji osolíme a opepříme.
Ořechy nasekáme nahrubo a smícháme je se švestkami. Směsí naplníme pečeni. Tu pak zavineme a zašijeme.
Na pekáči rozenřejeme máslo a pečeni na něm orestujeme. Podlijeme ji trochou vývaru a vložíme do trouby, kde ji pečeme při 220 °C zhruba hodinu a půl. Podle potřeby ji podléváme vývarem.
Hotovou pečeni vyjmeme z trouby a necháme ji 10 minut odstát. Pak ji nakrájíme na silné plátky.
Pokud chceme, můžeme si připravit šťávu. Výpek osolíme, opepříme a zahustíme ji malým množstvím škrobu.
Podáváme s brambory.
Fotky receptu Vepřová pečeně se švestkami a kešu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!