Použité suroviny receptu Vepřová plec s čínským zelím:
600 g vepřová plec
| 120 g olej nebo tuk
| 3 lžíce sójová omáčka
| 750 g čínské zelí
| 1 lžička ocet
| 1 lžíce solamyl
| 250 g rajčata
| sůl, pepř podle chuti
| cukr podle chuti
Postup přípravy receptu Vepřová plec s čínským zelím:
Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na poloviční dávce oleje nebo tuku opečeme, přidáme sójovou omáčku a dusíme doměkka. Podle potřeby mícháme a podléváme trochou vody. Na druhé polovině oleje nebo tuku osmahneme zvlášť na kostky nakrájené čínské zelí, zakapeme octem, přisladíme podle chuti a dusíme téměř doměkka. Měkké maso potom promícháme se zelím, zahustíme solamylem namočeným ve vodě, přidáme nakrájená rajčata a provaříme asi 15 minut. Vepřová plec s čínským zelím se podává s vařenou rýži nebo brambory.
Fotky receptu Vepřová plec s čínským zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!