Vložil: | Akarali |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová po myslivecku:
1 kg vepřové pečeně
| 3 paličky česneku
| 1 větvička rozmarýnu
| 1-2 lžíce oleje
| sůl
| kmín
| pepř
Postup přípravy receptu Vepřová po myslivecku:
Do pekáčku vložíme omyté maso. Zprudka ho opečeme na oleji a potom podlijeme několika lžícemi vody.
Paličky česneku neloupeme, pouze je rozkrojíme na půlku jako pomeranč, když ho chceme vydlabat. Obě půlky rozkrojeného česneku přidáme k vepřovému masu a pekáček s masem vložíme do mírně předehřáté trouby.
Vepřovou pečínku zvolna pečeme při teplotě zhruba 200 °C, dokud maso není úplně měkké. Maso i česnek během pečení často podléváme.
Asi po 40 minutách pečení přidáváme k masu rozmarýn. Maso provoní a dodá mu výraznou chuť.
Nakonec obě půlky upečeného česneku opatrně vymačkáme vidličkou, odstraníme česnekové slupky a vymačkaným česnekem zahustíme šťávu z pečeného masa. Podáváme s bramborovou kaší.
Fotky receptu Vepřová po myslivecku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!