Postup přípravy receptu Vepřová roláda s omeletou:
Maso rozkrojíme tak, aby z něj po naklepání vznikla placka asi 5 mm silná. Mnohem jednodušší je požádat o tuto práci řezníka, nebo koupit již připravené maso na roládu. Na obrázku je roláda z vepřového boku, který byl pro tyto účely upraven již v prodejně. Připravené maso po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme prolisovaným česnekem.
Mleté maso promícháme se solí a s kořením na mleté maso a rovnoměrně ho poklademe na vepřový plát. Vajíčka se špetkou soli si rozšleháme vidličkou a připravíme si zeleninu. Lze použít sterilovanou či mraženou nebo čerstvou, ale aby roláda dobře vypadala, je vhodné, aby zelenina byla pestrá – tedy třeba mrkev, hrášek, červená či zelená paprika apod. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje, vlijeme na něj rozšlehaná vejce a rovnoměrně posypeme zeleninou. Upečeme omeletu a přeneseme ji (pokud možno celou a neporušenou) na připravený základ rolády. Omeletu posypeme strouhanou Nivou, klobásu oloupeme a po délce rozkrojíme na čtvrtiny. Ty rozložíme na Nivu a celou roládu zavineme. Dobře se to dělá například za pomoci potravinářské fólie, kterou podložíme pod roládu. Snažíme se ji zavinout pevně, zpevníme ji režnou nití nebo jsme-li zruční, stačí i jehly na závitky. Roládu přeneseme do pekáčku, podlijeme ji vodou (asi 6-7 mm) a můžeme ji posypat na povrchu Vegetou. Pečeme ji v troubě při 190 stupních C pod dobu asi 90 minut. Během pečení ji dvakrát obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.
Hotovou roládu necháme asi 10 minut zchladnout, odstraníme režnou nit či jehly na závitky a nakrájíme ji na plátky. Na řezu by měla mít zajímavou mozaiku. Podáváme ji teplou s různě upravenými brambory nebo s kaší, ale můžeme ji podávat i studenou s chlebem a zeleninovým salátem.