Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřová s párky:
600g vepřová krkovice s kostí
| 30g rozinky
| 1sklenice pivo
| 2-3lžíce kečup
| 2-3lžíce nastrouhaný perník
| 1lžička citronová šťáva
| 1lžička cukr
| zázvor, olej, sůl, pepř
Postup přípravy receptu Vepřová s párky:
Libovou vepřovou krkovici vykostěte, potřete solí,pepřem, olejem a kouskem čerstvého nastrouhaného zázvoru. Maso nechte chvíli rozležet a pak je opečte ze všech stran na malém množství tuku.Přeložte do pekáčku, podlijte pivem, přidejte rozinky, kečup, lžíci nastrouhaného perníku a zvolna pečte do měkka.
(cca 30 minut na 250°C a poté stáhněte na 180°C).Podle potřeby podlévejte.Nakonec dochuťte lžičkou citronové šťávy a lžičkou cukru.Párky nakrájejte na poloviny, konce nařízněte a opečte.Pečeni nakrájejte na plátky a obložte párky.
Vepřovou krkovici podávejte s vařenými brambory nebo knedlíkem nebo noky.
Tip: Párky můžete před tepelnou úpravou potřít olejem s grilovacím kořením. Párky tak získají výraznější a zajímavější chuť.
Fotky receptu Vepřová s párky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!