Postup přípravy receptu Vepřové kostky se zelím:
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je, nastrouháme do mísy a osolíme. Přidáme vejce a dětskou krupičku. Z těsta děláme menší šišky a vaříme asi 20 minut ve vroucí vodě.
Cibulky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme je dozlatova na rozpáleném tuku. K osmahnuté cibulce přidáme cukr, sůl, čtvrtku masoxu, zelí a dusíme asi 20 minut.
Vepřové maso nakrájíme na kostky a přidáme je na rozpálenou pánev, kde jsme osmahli oloupanou cibuli. Zasypeme podle chuti solí, pepřem, paprikou, kmínem a podléváme vývarem z masoxu. Vepřové kostky pečeme doměkka asi 35 minut.
Na talíř poklademe porci knedlíků, porci zelí i masa a podáváme jako vydatný a sytý hlavní chod.