Použité suroviny receptu Vepřové kotlety na čínský způsob:
60 g zázvoru
| 4 stroužky česneku
| 5 lžic sójové omáčky
| 150 ml bílého vína
| 4 vepřové kotlety
| bramborový škrob
| 150 g mrkve
| 150 g pórku
| 1-2 chilli papričky
| olej na osmažení
| 100 ml sladké chilli omáčky
| kari
| vegeta
Postup přípravy receptu Vepřové kotlety na čínský způsob:
Zázvor a česnek oloupeme. Zázvor nakrájíme na tenoučké plátky a česnek prolisujeme. Bílé víno promícháme se sójovou omáčkou, plátky zázvoru a česnekem. Kotlety očistíme, po stranách nařízneme a naklepeme. Obalíme ve škrobové moučce a necháme marinovat v marinádě. Necháme odležet přes noc v chladu. Nejlépe v chladničce.
Očistíme, mrkev, pórek a chilli papričku. Vše nakrájíme.
Kotlety vyndáme z marinády. Rozehřejeme olej a kotlety důkladně opečeme. Poté je vyjmeme a dáme do kastrúlku s pokličkou, aby nevychladly.
Ve výpeku orestujeme mrkev, pórek a chilli papričku. Přidáme kari a trošku vegety. Pomalu přiléváme marinádu a chilli omáčku. Do pánve vrátíme osmažené kotletky. Prohřejeme a odstavíme.
Jako příloha se nejlépe hodí rýže. Můžeme ozdobit petrželkou.
Fotky receptu Vepřové kotlety na čínský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!