Vložil: | veroka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové maso s ananasem po čínsku:
2 vepřové řízky
| 2 rovné lžičky sójové omáčky
| 2 lžíce kompotovaných kostek ananasu
| 1/2 lžíce škrobové moučky
| olej
| kousek bílé části pórku
| 2 lžíce červeného vína
| sůl
| špetka cukru
Postup přípravy receptu Vepřové maso s ananasem po čínsku:
Vepřové řízky naklepeme, nakrájíme na nudličky a promícháme se sójovou omáčkou. Ananas necháme okapat a promícháme se škrobovou moučkou. Vepřové maso za stálého míchání prudce opékáme asi 5 minut na pánvi s rozehřátým olejem, pak stáhneme plamen a opékáme pomaleji za občasného promíchání dalších 5 minut. Potom přidáme pórek nakrájený na tenká kolečka a opékáme dalších 5 minut. Ke směsi vmícháme ananas, víno a cukr, osolíme a dusíme společně, dokud není maso měkké (několik minut by mělo stačit). Podáváme s rýží.
Fotky receptu Vepřové maso s ananasem po čínsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!