Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové na paprice se šlehačkou:
500 g vepřové plece
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: olej
| 1 střední i větší cibule
| 1,5-2 lžičky sladké mleté papriky
| 1 lžíce hladké mouky
| 2 lžíce kečupu
| 1 stroužek česneku
| 1 šlehačka
| dle potřeby: vývar
Postup přípravy receptu Vepřové na paprice se šlehačkou:
Maso rozkrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli (8-10 minut), přidáme rozetřený česnek, nakrájené osolené maso a za stálého míchání opečeme po všech stranách (2-3 minuty). Posypeme moukou, 1-2 minuty necháme opražit, podlijeme vyvarem (vodou s masoxem), nejdříve tak 1 dl, až se přípeky apod. rozpustí dolijeme na požadované množství a přidáme kečup (protlak).
Zamícháme a necháme v papiňáku vařit 35-40 minut. Poté zalijeme šlehačkou (smetanou), dochutíme solí a citrónovou šťávou a necháme 4-8 minut povařit.
Fotky receptu Vepřové na paprice se šlehačkou:
Fotky vložil: HORAZU,Olča4,Vikitorie,avalanche2,damami,alenab