Postup přípravy receptu Vepřové nudličky na portském:
Čínské houby vsypejte do kastrolku, zalijte vroucí vodou a nechte je zhruba 10 minut namočené. Pak je sceďte a překrájejte na menší kousky. Panenku opláchněte, osušte a nakrájejte na proužky. V misce rozšlehejte vejce se solí a solamylem. Do připravené marinády vložte vepřové nudličky, promíchejte a nechte asi 10 minut odležet. Všechnu zeleninu omyjte a očistěte. Papriky, mrkev a pórek nakrájejte na delší nudličky, chilli papriku na kolečka. Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm zprudka orestujte. Přidejte houby i nakrájenou zeleninu a vše krátce opečte. Portské víno promíchejte se sojovou omáčkou a nalijte na masovou směs. Za stálého míchání vařte asi 8-10 minut doměkka. Podle chuti osolte. Podávejte s těstovinami nebo rýží.