Použité suroviny receptu Vepřové plátky na staročeském koření:
4 ks vepřových plátků (např. pečeně)
| 8 plátků slaniny
| staročeské koření
| hořčice
| 200 ml sladké smetany
| 1 ks větší cibule
| olej
| sůl
Postup přípravy receptu Vepřové plátky na staročeském koření:
Rozehřejeme si pánev. Na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran plátky osoleného masa, aby se nám zatáhlo. Maso dáme do pekáčku. Na pánev dáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Plátky masa pomažeme hořčicí, dáme na ně slaninu a posypeme staročeským kořením. Do pekáčku přidáme orestovanou cibuli a dáme do trouby. Když je maso měkké, vyndáme z pekáčku. Ten dáme na plotnu. Výpek zalijeme smetanou a chvíli povaříme do zhoustnuní. Podáváme s knedlíky. Nejlepší příloha-karlovarský knedlík.
Fotky receptu Vepřové plátky na staročeském koření: