Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové řízky na hruškách:
4 řízky
| 4 hrušky
| 1 dl šlehačky
| 2 dl bílého vína
| dle potřeby: hl. mouka, máslo a olej
| dle chuti: pepř, kari, cukr a sůl
Postup přípravy receptu Vepřové řízky na hruškách:
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Pak ho vyjmeme a dáme do tepla. Ve výpeku rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, vínem a šlehačkou, dobře rozmícháme, rochu osladíme a okořeníme kari. Chvíli omáčku povaříme, pak do ní vložíme oloupané, na kostičky nakrájené hrušky zbavené jadřinců a prohřejeme je. Omáčku dokořeníme podle chuti a rozdělíme ji na řízky. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Vepřové řízky na hruškách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!