Použité suroviny receptu Vepřové řízky pod závojem:
500 g vepřové kýty
| 100 g drůbežích jater
| 4 plátky šunky
| 4 plátky sýra
| 4 půlky broskví z kompotu
| dle potřeby: máslo a olej
| dle chuti: sůl a grilovací koření
Postup přípravy receptu Vepřové řízky pod závojem:
Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme a osolíme, okořeníme a opečeme na oleji. Pak je vyjmeme a ve výpeku orestujeme nakrájená játra. Řízky vložíme do zapékací mísy, podlijeme výpekem, na každý dáme půlku broskve a naplníme ji osmaženými játry. To zakryjeme plátkem šunky, pak plátkem sýra a povrch pokapeme máslem. Zapečeme v troubě a podáváme s hranolky nebo s opečenými brambory.
Fotky receptu Vepřové řízky pod závojem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!