Použité suroviny receptu Vepřové řízky s chřestem a holandskou omáčkou:
750 g chřestu bílého
| 2 lžíce citr. šťávy
| sůl
| pepř
| 4 vepř. řízky po 100 g
| 1 vejce
| 5 lžic strouhanky
| cukr
| 3 lžíce oleje na smažení
| 200 ml holandské omáčky
| 2 lžíce eidamu
Postup přípravy receptu Vepřové řízky s chřestem a holandskou omáčkou:
Chřest ořistěte a podélně rozpůlte. V hrnci přiveďte do varu 3/4 l vody se solí, cukrem a citronovou šťávou. Do vařící vody vložte chřest a vařte 12 - 18 minut. Nechte okapat.
Maso osolte, opepřete, obalte v mouce, vejci a strouhance a na oleji usmažte řízky (asi 4 minuty po kazdé straně).
Řízky dejte do pekáče a rozložte na ně chřest.
Holandskou omáčku rozmíchejte se sýrem a nalejte ji na chřest.
Pečte v troubě vyhřáté na 220 st. C asi 6 - 8 minut.
Fotky receptu Vepřové řízky s chřestem a holandskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!