Použité suroviny receptu Vepřové řízky s rozmarýnem, smetanou a vínem:
3 plátky vepř. kýty
| 1 lžička čerstvého rozmarýnu
| 150 ml bílého vína
| 1 cibule menší
| 120 ml zakys. smetany
| sůl a pepř
| olej
Postup přípravy receptu Vepřové řízky s rozmarýnem, smetanou a vínem:
Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Z rozmarýnu otrháme lístečky a jemně je usekáme. Kýtu lehce naklepeme. Z obou stran opepříme a vtlačíme usekaný rozmarýn.
Připravené maso opékáme na rozpáleném oleji z obou stran po 3 minutách. Potom maso vyjmeme a uchováme na teple. Ve výpeku necháme zpěnit cibulku, kterou zalijeme vínem. Zmírníme teplotu a krátce podusíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti osolíme a opepříme.
Na nahřáté talíře rozdělíme kopeček rýže a plátek masa, který přelijeme rozmarýnovou omáčkou.
Fotky receptu Vepřové řízky s rozmarýnem, smetanou a vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!