Použité suroviny receptu Vepřové s rozinkovým zelím:
600 g mladého zelí
| 500 g vepřové kýty
| dle chuti: sůl a pepř
| dle potřeby: škrobová moučka
| dle potřeby: olej
| 1 lžička čerstvého nakrájeného zázvoru
| 2 cibulky
| 40 g rozinek
| 1 lžička zelenininového bujonu
| 5 kostek cukru
| 1 citron
| dle chuti: sojová omáčka
| dle chuti: chilli omáčka
| dle potřeby: široké nudle
Postup přípravy receptu Vepřové s rozinkovým zelím:
Zelí nakrájené na čtverečky vložíme do vroucí vody, minutu povaříme a scedíme. Kýtu nakrájenou na kostičky osolíme, opepříme a obalíme ve škrobové moučce. Ve větší pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme maso a opékáme doměkka. Pak k němu přidáme zázvor, nakrájené cibulky a mírně opečeme. Nakonec přidáme do masa zelí, rozinky a 250 ml zelen. vývaru spolu s cukrem a lžičkou škrobové moučky. Promícháme a krátce povaříme. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou a dochutíme sojovou a chilli omáčkou. Podáváme s širokými nudlemi.
Fotky receptu Vepřové s rozinkovým zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!