Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové špízy na grilu s dipem:
400 g vepřové panenky
| dle chuti: grilovací směs
| dle chuti: papriky, žampióny, menší cuketa, anglická slanina a cibule
| 2 lžíce sójové omáčky
| 2 lžíce worcesterské omáčky
| 2 lžíce olivového oleje
| Dip:
| 250 g zakysané smetany
| 1 sladká smetana
| 2 lžíce kopru
| 1 lžíce dijonské hořčice
| 1 lžička medu
| dle chuti: barevný pepř a sůl
Postup přípravy receptu Vepřové špízy na grilu s dipem:
Vepřovou panenku si očistíme, nakrájíme na plátky. V případě, že plátky budou příliš velké, můžeme je ještě rozpůlit. Maso naložíme do směsi smíchané z grilovacího koření, sojové a worcesterské omáčky a olivového oleje na 2 hodiny. Zeleninu očistíme, papriku nakrájíme na kousky, cibuli rozkrojíme na čtvrtky, žampióny oloupeme a rovněž rozčtvrtíme. Cuketu opláchneme a nakrájíme na kolečka. Anglickou slaninu krájíme na kousky. Střídavě napícháme maso zeleninu, žampiony a slaninu na špejle, které si dle potřeby velikostně upravíme. Pečeme na grilovací pánvi nebo na grilu 15 minut za pravidelného otáčení.
DIP: Zakysanou smetanu smícháme s trochou sladké smetany (zakysanou smetanu rozředíme), přidáme opláchnutý nadrobno nasekaný kopr, hořčici, med a dochutíme pepřem a solí. Řádně promícháme. Dip vydrží v chladničce i několik dnů. Špízy přelijeme dipem a podáváme s bramborami.
Fotky receptu Vepřové špízy na grilu s dipem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!