Vložil: | garole |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 16 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové špízy s šunkovo-mandlovou rýží:
600 g vepřové kýty nebo panenky
| 100 g anglické slaniny (krájené)
| 200 g rýže
| 100 g mandlí
| 50 g šunky
| 150 ml smetany na šlehání
| 2 středně velké cukety
| 4 oloupané cibule
| sůl, mletý bílý pepř
| 2 lžičky Solamylu
| 100 ml vývaru
| 1 lžíce mášla
| sojová omáčka
| olej na opékání
Postup přípravy receptu Vepřové špízy s šunkovo-mandlovou rýží:
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Cukety omyjeme a rozkrájíme na slabší plátky. Cibule rozkrojíme na polovinu a rozdělíme na jednotlivé vrstvy. Plátky slaniny překrojíme a přeložíme. Na špízové jehly navlékáme střídavě maso, cibuli, cuketu a slaninu. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji špízy ze všech stran opečeme asi deset minut. Poté je podle chuti osolíme a opepříme. Smetanu důkladně promícháme se Solamylem. Vývar zahřejeme a smetanu do něj za stálého míchání přilijeme. Přidáme lžíci másla, dochutíme solí, pepřem a sojovou omáčkou, krátce povaříme. Rýži uvaříme, šunku nakrájíme na malé kostičky. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme na drobno. Vše promícháme a podáváme ke špízům přelitým omáčkou.
Fotky receptu Vepřové špízy s šunkovo-mandlovou rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!