Použité suroviny receptu Vepřové závitky se žampióny a bramborovou kaší:
4 plátky vepřová kýta
| 150 g žampionů
| 4 vejce
| 150 g cibule
| 20 g hrášek
| 40 g hladká mouka
| voda
| sůl
| pepř
| drcený kmín
Postup přípravy receptu Vepřové závitky se žampióny a bramborovou kaší:
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli zpěníme dozlatova.
Žampiony nakrájíme na tenké plátky a dáme je na zpěněnou cibuli a dusíme doměkka. Pak zalijeme rozšlehanými vejci, které necháme srazit. Osolíme, opepříme, okmínujeme a dáme hrášek. Směs rozetřeme na plátky masa a uděláme roličky a upevníme párátkem.
Závitky obalíme v mouce osmahneme na másle, podlijeme a dusíme doměkka.
Podáváme s bramborovou kaší.
Fotky receptu Vepřové závitky se žampióny a bramborovou kaší: