Použité suroviny receptu Vepřový hřbet se šunkovými noky:
400 g brambor
| 160 g hladké mouky
| 80 g solamylu
| 100 g šunky
| 600 g vepřového hřbetu bez kosti
| 2 lžíce oleje
| špetka soli a pepře
| 60 g másla
| 2 jarní cibulky
| 160 g žampionů
| 1/2 lžičky provensálského koření
| 1 lžíce hladké mouky
| 150 ml mléka
| 50 ml smetany
Postup přípravy receptu Vepřový hřbet se šunkovými noky:
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Ihned scedíme a vychladíme. Poté brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme hladkou mouku, solamyl, na kostičky nakrájenou šunku a sůl. Vypracujeme těsto.
Vyválíme váleček a tupou stranou nože odkrajujeme šikmým řezem noky. Vaříme je v osolené vodě 8 minut.
Vepřový hřbet nakrájíme na steaky. Okořeníme je pepřem a solí a opékáme na pánvi z obou stran po 4 minutách.
Na omáčku nakrájíme na tenká kolečka mladou cibulku. Do hrnce vložíme máslo, necháme rozpustit, přidáme cibulku a plátky žampionů. Restujeme 4 minuty, přidáme provensálské koření a zasypeme hladkou moukou. Krátce orestujeme a zalijeme mlékem. Za stálého míchání omáčku povaříme, přidáme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
Fotky receptu Vepřový hřbet se šunkovými noky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!