Použité suroviny receptu Vepřový lalok s tuňákem a zeleninou:
20 dkg syrového tuňáka
| 20 dkg vařený vepřový lalok
| 1 ks cibule
| 1 lžíce strouhaný křen
| 3 lžíce víno
| 1 lžíce hořčice
| 1 lžíce solamylu
| dle potřeby sůl
| dle potřeby chilli koření
| dle potřeby tekuté chilli koření
| 1 balíček mraženého hrášku s mrkví
| trošku oleje
Postup přípravy receptu Vepřový lalok s tuňákem a zeleninou:
Na pánvičce zpěníme cibulku. Položíme plátky uvařeného vepřového laloku a posypeme chilli kořením. Lalok opečeme z obu stran. Na vypečený lalok dáme syrového tuňáka a 5 minut dusíme. Přidáme mraženou zeleninu, křen, tekuté chilli a hořčici. Podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme 10 minut.
Máme-li málo šťávy při dušení podlejeme trochou vody.
Solamyl rozkvedláme ve 150 ml. vody a nalejeme na směs v pánvičce.
Dobře zamícháme, aby se neudělaly hrudky. Osolíme dle chuti.
Podáváme s těstovinami nebo rýží.
Fotky receptu Vepřový lalok s tuňákem a zeleninou: