50 g másla
| sůl
| 125 g hladké mouky
| 3 vejce
| 15 g posekaných vlašských ořechů
| 175 g žervé
| hroznové víno
| 75 g nivy
Postup přípravy receptu Větrníčky sýrové:
Svaříme 1/8 l vody, tuk a špetku soli. Pak postupně přisypáváme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny nádoby. Potom odstavíme z ohně a do horkého těsta vmícháme vejce. Necháme asi 20 minut odpočinout.
Vychladlé těsto dáme do sáčku s ozdobnou hubičkou a na pomoučněný plech tvarujeme malé větrníčky. Pečeme je v předehřáté troubě asi 25 minut. Po vychladnutí odkrojíme vršky. Ořechy orestujeme na pánvi bez tuku. Lučinu dochutíme špetkou soli a pepřem. Sýrem naplníme polovinu větrníčku. Kuličku vína rozpůlíme. Nivu posekáme nadrobno. Kousky sýra a vinné kuličky vložíme do zbývajících větrníčků.
Fotky receptu Větrníčky sýrové:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!