70 g rostlinného tuku
| 1 dl vody
| 70 g hladké mouky
| 3 vejce
| čokoláda na ozdobu
| 1/4 l mléka
| 1/2 balíčku vanilkového cukru
| 1 žloutek
| 1,5 lžíce hladké mouky
| 75 g moučkového cukru
| 1/8 másla
Postup přípravy receptu Větrník:
Krém: mléko, vanilkový cukr, žloutek a nahřátou mouku uvaříme za stálého míchání na kaši. Ušleháme máslo s cukrem a postupně vmícháme prochladlou kaši. Vodu s rostlinným tukem uvedeme do varu, přidáme 70 g nahřáté hladké mouky, pečlivě promícháme, aby vzniklo hladké těsto. Postupně zamícháme do těsta 3 vejce. Pekáček vymažeme tukem a tence navrstvíme polovinu těsta. Pečeme 7 minut při teplotě 200 °C. Těsto opatrně obrátíme a pečeme po druhé straně stejnou dobu. Stejným způsobem upečeme druhou polovinu těsta. Krém namažeme na upečený plát, druhým plátem přikryjeme a povrch pokapeme rozehřátou čokoládou.
Fotky receptu Větrník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!