Použité suroviny receptu Větrníky s kaštanovou šlehačkou:
60 g másla
| 1 špetka soli
| 150 g hrubé mouky
| 4-5 vajec
| 400 ml smetany ke šlehání
| 4 balení ztužovače šlehačky
| 200 g kaštanového pyré
| 100 g čokoládové polevy
| 18 kandovaných višní
Postup přípravy receptu Větrníky s kaštanovou šlehačkou:
1. Máslo se solí povaříme v 250 ml vody, přidáme mouku. Při střední teplotě mícháme, až těsto utvoří knedlík a odděluje se ode dna. Potom jej dáme do mísy a postupně vmícháme vejce. Předehřejeme troubu na 250 °C.
2. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený papírem na pečeni nastříkáme 18 větrníků. Pečeme 20 minut. Ještě horké je rozstřihneme.
3. Smetanu se ztužovačem ušleháme dotuha. Vmícháme kaštanové pyré. Krém nastříkáme zdobícím sáčkem s velkou hvězdičkou na spodní poloviny vychlazených větrníků. Přiložíme víčko.
4. V horké vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu a pokapeme jí větrníky. Zdobíme kandovaným ovocem.