Postup přípravy receptu Vídeňská kynutá bábovka:
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžíci mouky a lžíci cukru, promícháme a necháme vykynout. Změklé máslo, cukr, rum a strouhanou kůru třeme, postupně přidáváme vejce a žloutky a každé důkladně zašleháme. Přidáme kvásek spolu s rozinkami a mandlemi a postupně vmícháme mouku. Velkou bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Dno můžeme navíc posypat nasekanými mandlemi. Těsto necháme asi 30 minut kynout, pak ho znovu propracujeme a vložíme do formy. Znovu necháme vykynout, až je bábovková forma plná. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme hodinu při střední teplotě. Upečenou bábovku necháme chvílku ve formě vychladnout, pak ji vyklopíme a pocukrujeme.