Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vločkový koláč pro diabetiky

fotka Vločkový koláč pro diabetiky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 9

Použité suroviny receptu Vločkový koláč pro diabetiky:

drobenka:  | 1 lžíce třtinového cukru  | 75g másla  | 100g ovesných vloček  | 1 špetka soli  | 8 kapek stevie cukerné  |  náplň:  | 250g rybízu  | 500g jablek  | 2 špetky ml. skořice

Postup přípravy receptu Vločkový koláč pro diabetiky:

Množství je do koláčové formy. Obyčejnou je potřeba vymazat máslem. Já mám silikonovou a tu nevymazávám. Jablka oloupeme a nakrájíme nahrubo. Rebarboru očistíme a nakrájíme na plátky, pokud dáme rybíz, přebereme jej, omyjeme a necháme okapat. Máslo necháme změknout. Vločky můžeme rozdrtit, ale nemusíme.
Dno poklademe jablky s rybízem nebo rebarborou. Můžeme použít i jiné vhodné ovoce (hrušky). Kdo chce koláč sladší, může kápnou pár kapek stevie. Stevie je zcela přírodní sladidlo bez kalorií a bez pachuti, vhodné i pro diabetiky, které ovšem díky lobistům za umělá sladidla nemá zatím schválení jako sladidlo, jen jako léčivé kapky na kloktání, jak je také můžete koupit. Ve světě se ovšem používá už desítky let. Ovoce posypeme skořicí.
V míse smícháme povolené máslo s ovesnými vločkami a asi 6 - 8 kapkami stevie podle toho, jak chceme koláč sladký. Kdo si to může dovolit, ať místo stevie použije klidně tmavý cukr. Přidáme špetku soli. Vznikne hrudkovitá drobenka, kterou je třeba rozprostřít a prsty trochu upravit na ovoce, protože není příliš sypká. Hezky pokryjeme celý povrch. Vločkový koláč vložíme trouby a pečeme jej asi 25 minut při 180 °C.
Upečený vločkový koláč pro diabetiky musíme nechat vychladnout, protože by se za tepla úplně rozpadl. Ani vychlazený není úplně tuhý a musí se nandat na talířek opatrně. Nebo je možné do ovoce za sucha přimíchat asi lžičku maizeny nebo pudinku a ono potom lépe drží pohromadě.
Vločkový koláč se dá i zmrazit. Pro hubeňoury ho můžeme zdobit třeba šlehačkou, fantazii se meze nekladou. Koláč je velice sytý a báječně zažene chuť na sladké.


Fotky receptu Vločkový koláč pro diabetiky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vločkový koláč pro diabetiky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !