Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zajíc pečený na smetaně

fotka Zajíc pečený na smetaně
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Zajíc pečený na smetaně:

1 ks naložený zaječí zadek s veškerou naloženou zeleninou  | 100 g másla  | 120 g hladká mouky  | 1/2 l smetany  | 2 lžíce červeného vína  | dle chuti: mořidla na podlévání  | dle chuti: sůl

Postup přípravy receptu Zajíc pečený na smetaně:

Zaječí zadek a zeleninu vyjmeme z mořidla. Do pekáče dáme 50 g másla, přidáme zeleninu, položíme na ni zaječí zadek, poklademe ho máslem (50 g), podle potřeby ještě osolíme a dáme zakryté druhým pekáčem (pokličkou) do trouby. Při pečení v teplotě kolem 170 °C, podléváme podle potřeby mořidlem. Když je maso téměř měkké, sejmeme vrchní pekáč (pokličku) a zvěřinu pěkně do červena osmahneme. Potom ji vyjmeme a naporcujeme. Šťávu se zeleninou protřeme sítem, přilijeme červené víno, smetanu, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku, a necháme ještě chvíli povařit. Maso potom vrátíme zpět do omáčky. Chceme-li hodně omáčky, dáme na protřenou zeleninu ještě maličký kousek másla (30 g), trošku vody (1/4 l), dvě lžíce červeného vína, necháme ještě v troubě přejít varem a znovu procedíme do omáčky.
Smetana rozmíchaná s moukou musí být pak dost hustá, aby omáčka nebyly řídká (když nemáme smetanu, zpracujeme mouku s kouskem másla na hrudky, kterými omáčku zahustíme).


Fotky receptu Zajíc pečený na smetaně:

Zajíc pečený na smetaně
Zajíc pečený na smetaně
Fotky vložil: sylver 
Hodnocení receptu Zajíc pečený na smetaně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !