500 g rybích odřezků a kostí
| 2 rybí hlavy
| 1 plátek celeru
| 1000 ml vody
| 1 petržel
| 1 mrkev
| 1 cibule
| sůl
| Na vyčištění (vyčeření):
| 2 bílky
Postup přípravy receptu Základní rybí vývar:
Očištěné a omyté rybí odřezky a rybí hlavy zbavené žáber vložíme do hrnce s 1000 ml studené vody, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli, osolíme a zvolna vaříme 40 minut. Během varu odstraňujeme tvořící se pěnu. Hotový vývar scedíme, maso z hlav a odřezků obereme a použijeme jinak. Vývar zbavíme mastnoty položením ubrousku na jeho hladinu a potom jej vyčistíme bílky. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání k němu po trochách přiléváme kalný horký vývar. Poté postavíme zpět na plotnu a zvolna provaříme po dobu 10 až 15 minut. Vyčištěný vývar přecedíme přes pláténko vložené do cedníku.
Fotky receptu Základní rybí vývar:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!