Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 07.02. 2025
Dnes má svátek Veronika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zapečený lilek se šunkou

fotka Zapečený lilek se šunkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Zapečený lilek se šunkou:

4 menší lilky  |  olej nebo tuk  | 100 g šunky  | 60 g másla  | 1 lžíce hladké mouky  | 150 ml mléka  | 1 lžíce soli nebo vegety  |  mletý pepř  |  strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu Zapečený lilek se šunkou:

Lilky omyjeme a osušíme. Vodorovně je rozpůlíme, pomocí lžíce vydlabeme dužinu a odložíme ji. Lilky opečeme z každé strany asi 5 minut a pak je položíme na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku. Šunku nakrájíme na menší kousky a spolu s dužinou podusíme. Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, opepříme a necháme asi 8 minut provařit. Pak přidáme směs z dužiny a šunky a společně vše prohřejeme, až vznikne kompaktní hmota, kterou plníme opečené půlky lilku. Připravený lilek dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy a pečeme asi 20 minut při 200 °C. Podáváme s pečivem nebo pečenými bramborami.


Fotky receptu Zapečený lilek se šunkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapečený lilek se šunkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !