Postup přípravy receptu Zapečený skopový pilaf:
Vykostěné maso odblaníme, naklepeme, nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na polovině rozškvařené nakrájené slanině. Osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí, mírně podlijeme trochou vína a dusíme doměkka. Na 2 lžících másla zpěníme nadrobno nakrájenou 1 cibuli, přidáme propláchnutou rýži, osmahneme, zalijeme vodou a zbylým vínem, osolíme a dusíme doměkka; podle potřeby podléváme. Zbylou slaninu rozškvaříme, přidáme na kolečka nakrájenou druhou cibuli, plátky žampionů a na nudličky nakrájenou papriku, osmahneme a odstavíme. Dušenou rýži promícháme se žloutky a nastrouhaným sýrem. Do tukem vymazané zapékací mísy dáme polovinu rýže, na ni rozložíme vrstvu masa smíchaného s houbovou směsí a zakysanou smetanou a zakryjeme druhou polovinou rýže. Pokapeme zbylým máslem a v předehřáté troubě zapékáme asi 15 minut.