1 kg brambor (ne mladých)
| dle potřeby: olej na smažení
| 200 g šunkového salámu
| 200 g tvrdého sýra
| 1 hrst pažitky
| dle chuti: několik lístků majoránky
| dle chuti: několik snítek petrželky
| dle chuti: drcený kmín
| dle chuti: drcený zelený pepř a sůl
Postup přípravy receptu Zapékané hranolky:
Brambory oloupeme, propláchneme vodou a necháme v suché utěrce 30 minut odležet. Potom zprudka osmahneme na oleji do růžová a vyjmeme. Hranolky naskládáme do olejem vymazaného pekáčku, posolíme, okořeníme a posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do trouby, necháme 5 minut zapékat, aby se sýr roztavil. Po upečení posypeme nasekanou pažitkou a ozdobíme lístky majoránky a petrželkou. Podáváme s dresinkem podle chuti.
Fotky receptu Zapékané hranolky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!