500 g řapíků
| 20 g hladké mouky
| 30 g tuku
| 0,1 l smetany nebo mléka
| 3 žloutky
| 3 bílky
| 20 g tvrdého sýra
| 100 g šunky nebo uzeného masa
| tuk na vymazání misky
| strouhanka
Postup přípravy receptu Zapékaný řapíkatý celer:
Kousky řapíku uvaříme do poloměkka. Mouku s tukem zpěníme, světlou jíšku ředíme mlékem nebo smetanou a povaříme. Do vychladlé směsi přidáme žloutky, rozstrouhaný sýr, případně rozsekané uzené maso nebo šunku. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Do ohnivzdorné misky, vymazané tukem a vysypané strouhankou vkládáme uvařené kousky celeru a pokryjeme připravenou směsí. Pečeme asi půl hodiny.
Fotky receptu Zapékaný řapíkatý celer:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!